Voorjaarsschoonmaak

Ken je dat gevoel?

Dat heerlijke frisse gevoel als je eens flink hebt huisgehouden wanneer de lente om de hoek komt kijken? Voorjaarsschoonmaak!

Oh zo’n opgeruimd gevoel geeft dat! Het is altijd net of alle energie weer 10 keer zo snel stroomt vind ik. Flink de bezem door je huis halen en de ramen eens goed lappen kan je een heel andere kijk op de wereld geven. En bij een voorjaarsschoonmaak hoort in mijn optiek; flink gelapte ramen.

Ik hoorde van een belangrijk man hierover ooit een prachtig verhaal. Het ging over een jong getrouwd stel. Elke dag aan de eettafel verbaasde de vrouw zich over de was van de overburen. Ze uitte haar onbegrip over de waskwaliteiten van de overbuurvrouw. Elke dag weer vertelde ze manlief dat ze werkelijk niet begreep hoe de buurvrouw er kennelijk elke keer weer in slaagde de was buiten te drogen te hangen terwijl die absoluut nog niet schoon was. Elke dag weer zag ze hoe smerig de was van de buurvrouw was.

Tot het moment dat haar kersverse man (na het liefdevol aanhoren van deze dagelijkse klaagzang) de ramen besloot te lappen. Hun eigen ramen. Je snapt het al; groot was de verbazing van zijn vrouw over de plotseling zo brandschone lakens die ze aan de waslijn van de buurvrouw zag hangen. Ze wees naar de was en riep verheugd uit dat ze zich afvroeg wat er in vredesnaam gebeurd was omdat de buurvrouw eindelijk wist hoe ze moest wassen. Waarop manlief uiteraard vermelde dat hij niet wist wat de buurvrouw haar geheim was. Wel dat hij hun eigen ramen gelapt had…

Tja…

Soms is dat precies wat er nodig is. Flink onze eigen ramen wassen. In plaats van naar buiten te kijken kunnen we ons eigen mooie ‘huisje’ beter een poetsbeurt geven. Want er gaat helaas vaak genoeg rommel in. Genoeg verleiding in de wereld van vandaag om een stressvol leven te lijden. Inclusief keuze’s voor voeding die ons lichaam niet geven wat het nodig heeft. Juist daarom is het zo belangrijk om geregeld ons eigen ‘ikke’ onder de loep te nemen. Ontgiften op een gezonde wijze kan ons helpen bij onze eigen APK. Hoe je dit eenvoudig kan doen leren we je graag. Je zult versteld staan van het belang voor je lijf én de hoeveelheid energie die vervolgens ook voor jou weer sneller kan stromen.

Wil je graag meer leren over jouw eigen voorjaarsschoonmaak?

Regelmatig geven wij workshops waarin we precies uitleggen hoe dit voor jouw lichaam werkt, informeer naar een workshop bij jou in de buurt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen