Stemadvies

Eens in de 4 jaar kunnen we in Nederland onze stem uitbrengen. En als je op zo’n dag wakker wordt en denkt in welke wereld worden we mórgen wakker? Dan besef je dat er tóch iets te kiezen valt. Het stemrecht gebruiken, júist in een wereld zoals die is de dag van vandaag vind ik belangrijk.

En dan te bedenken dat we eigenlijk elke dag opnieuw een stemadvies mogen uitbrengen…

Dát stemadvies is het belangrijkste adviesrecht dat we hebben.

Gelukkig komen er geen openbare debatten aan te pas. Dat zou nogal een vertoning kunnen zijn. Soms schreeuwen alle stemmen aardig door elkaar. De debatten die bij dit dagelijkse stemadvies horen spelen zich grotendeels af in ons eigen hoofd. En hopelijk ook ons hart.

Dit stemadvies heeft letterlijk te maken met jouw stemming.

Welke stemming voert de boventoon in jouw leven? Welke emotie’s bepalen de dienst en dus ook voor een groot gedeelte hoe links, rechts, of dwars je misschien wel bent vandaag?

Ongeacht de uitslag van de verkiezingen die elke 4 jaar terug keren kunnen we zelf de macht nemen met onze dagelijkse keuze.

Kiezen voor balans en wat meer rust of juist voor passie omdat je deze dag wat meer pit wil geven. Het zijn maar 2 kleine voorbeelden van de oneindige mogelijkheden die pure oliën jouw kunnen bieden. Gewoon als ondersteuning bij jouw eigen stemadvies. Elke dag opnieuw.

Gelukkig geven wij geregeld emotie workshops waar je kan leren om jouw stemadvies elke dag bij te stellen zodat het hoort bij wie jij wilt zijn. Zodat je zelf kan zorgen voor de verandering in deze wereld die volgens mij toch écht nog steeds bij ons zelf begint.

De dag waarop je jouw stem uitbrengt voelt hopelijk als een feestje. Of je de ballonnen nou opblaast of niet, er een gebakje bij eet of niet, besef dat jouw stem van waarde is. En dat we het voorrecht van keuzevrijheid nooit voor lief moeten nemen. Niet als we stemmen eens in de 4 jaar en zéker niet als we elke dag opnieuw onze stemming bepalen.

*afbeelding is eigendom van Jolanda Pikkaart 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *