Kruidnagelolie verdovend?

Het is altijd lente in de ogen van de …

Tijdens mijn bezoek aan de mondhygiëniste moest er tandsteen verwijderd worden uit de pockets van mijn tanden. Geen idee wat dat inhield. Voor dit bezoek wist ik niet beter dan dat ik ‘zakken’ in mijn broek en jas had zitten, maar in mijn gebit.. Nee, gaan flauw benul. Enfin.

Aangezien ik nog nooit een gaatje heb gehad en ik dus niet bekend ben met pijnlijke behandelingen bij de tandarts besloot ik voorzorgsmaatregelen te nemen.

De mondhygiëniste waarschuwde me nog voor ik in de stoel lag: ‘Dit wordt vervelend want het zit diep in je bovenkaak. Het is pijnlijk en ik zal je verdoven.’

Ze keek mij aan met in haar rechterhand een grote spuit.

Ik keek terug, lachte lief en zei: ‘ik geef al enige tijd training over essentiële oliën, de kruidnagelolie zou verdovend moeten werken op tanden, kiezen en tandvlees. Vandaag is het moment daar, ik wil weten of dit waar is!’  Ik vroeg om een watje aan de nogal verbaasde mondhygiëniste.

Ik smeerde mijn tandvlees rondom de kiezen in met kruidnagelolie. Ik voelde een tinteling in mijn mond. Het gevoel trok weg waarop de behandeling werd gestart. Vol ongeloof prikte de mondhygiëniste mij een paar keer met haar behandelstokje in mijn tandvlees. Ze wilde zeker weten dat ik niet tegen het plafond zou schieten als de behandeling zou starten (of wellicht haar vingers eraf bijten?) Voor zover het kon lachte ik naar haar. (dit ging niet zo makkelijk met mijn mond wagenwijd open) Hierna starte ze de behandeling. De behandeling duurde zo’n 40 minuten. Terwijl ze bezig was sprak zij haar verbazing uit over de werking die de olie op mij leek te hebben. Verder gaf ze aan dat de sterke geur van kruidnagel zelfs door haar mondkapje heen haar neus bereikt had. (misschien is pepermunt olie volgende keer een betere optie voor de luchtstroom richting haar neus?) Na de behandeling vroeg ze mij hoe het geweest was. Ik gaf aan dat het mij erg mee gevallen was. Haar reactie was; ‘of je hebt een hele hoge pijngrens of dat spul werkt echt!’

Je begrijpt wel wat mijn mening na deze ervaring is; het werkt voor mij! Elke dag gebruik ik met veel plezier verschillende essentiële oliën. Ben je benieuwd waarom en hoe ik dit doe? Meld je dan aan voor een gratis workshop en ik vertel je graag meer.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *