Waarom? Daarom!

Daar lig ik dan, in mijn mexicaanse hangmat tussen de grote beuken in onze singel. De boerderijsingel die hier al sinds 1943 staat. Ik voel me verbonden met  de natuur om me heen en besef dat ik het moet delen. Kennis die al eeuwenoud is. En toch zo onbekend in de snelle wereld van vandaag. Nog niet eens twee jaar geleden wist ik er he-le-maal niks van. Had ik ‘gewoon’ nog nooit gehoord van essentiele olien. Ja, een paar hints en ik begreep wel dat het misschien ging over ‘dat spul’ dat ik rond kerst wel eens in een brandertje deed. Om een dennengeur te verspreiden. Niet meer en niet minder. Geen flauw benul had ik van de vele verschillende soorten, doeleinden en de onuitputbare mogelijkheden. ‘Gewoon’ een lekker luchtje, dat was alles wat ik wist.

Aangezien ik wist dat mijn neus wel vrij vlot kon ‘oordelen’ over een situatie hechte ik er belang aan dat het lekker rook in mijn onderneming. Geen poepluchtjes. Geen luchttjes van net klaar gemaakte vis potjes. ‘Gewoon’ een lucht waarbij je diep inademt en denkt; hey, wat ruikt het hier lekker! En het daaraan gekoppelde gevolg; een glimlach en een stukje ontspanning.

Want dat was vaak het resultaat voor mij. Een fijne geur bracht me rust. Soms zelfs helderheid in mijn hoofd.  Na mijn introductie met een geleende diffuser (ja echt, ook daarvan had ik geen idee wat het was) was ik om. Een online zoektocht volgde. Want hoe wist ik nu zeker dat ik de beste olie die er was de lucht in stuurde? En wat waren de mogelijkheden? Een enorme honger naar kennis kwam los. Inmiddels ook het besef dat die honger niet te stillen is. Zoveel verschillende mensen als er zijn op de wereld, zoveel verschillende vragen blijken er te zijn. En wat een kansen werden daarmee geboren. Kansen om ieder mens op aarde een stukje zelfredzaamheid terug te geven. Meer grip op je eigen gezondheid. Met simpele ondersteuning van moeder natuur.

Ik wil vrouwen laten weten hoe ze het wel kunnen doen, hoe ze hun gaven/talenten kunnen delen met de wereld. En dat er altijd een oplossing is als je vast loopt. Dat er altijd zoveel méér mogelijk is dan onmogelijk lijkt. Waarom? Nou gewoon; Daarom!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *