Hooikoorts seizoen is aangebroken

Lente, de tijd van het jaar waarin alles weer begint! De knoppen aan de bomen, de bollen ontspruiten langzaam, tijd om weer aan de slag te gaan in de tuin en te genieten van alles wat moeder natuur ons brengt.

Het is ook de periode van jeukende ogen, loopneus, niezen en zelfs benauwdheid. Kortom het hooikoortsseizoen vangt langzaam weer aan. 

Wat is hooikoorts? Hooikoorts, ook wel inhalatieallergie genoemd, is een allergische reactie aan de luchtwegen. Een allergische reactie is een reactie van ons immuunsysteem op stoffen van buitenaf waar het lichaam normaal niet zo heftig op behoort te reageren. Deze stoffen noemen we allergenen. Allergenen zijn bijvoorbeeld: gras- en boompollen (vaak bij hooikoorts) maar ook huisstofmijt, huisdieren of voedsel.

Klachten die we kunnen ervaren zijn overmatig niezen, verstopte- of loopneus, benauwdheid, piepende ademhaling, slecht slapen of hoofdpijn. Sommige mensen ervaren zelfs astmatische klachten of eczeem. De medische term is allergische rinitis. Ongeveer een kwart van de Europese bevolking heeft last van een inhalatieallergie.

Mijn ervaring met hooikoorts ontstond circa 7 jaar geleden. Het begon met jeukende ogen, al snel kreeg ik hier oogdruppels voor. Deze zorgden voor verlichting maar de verlichting was van korte duur. De jeukende ogen waren dan wel minder ik kreeg nu een loopneus. De pakjes zakdoeken vlogen er doorheen.

Gelukkig was hiervoor een neusspray. Ook dit zorgde even voor verlichting. Maar zoals je zult begrijpen kwam er weer wat anders voor in de plaats, dit keer was het eczeem. Waar gelukkig ook weer wat voor was… Ik kreeg een zalf. Ik gebruikte nu oogdruppels, neusspray en hormonenzalf. De klachten leken minder maar ik werd steeds benauwder. Al snel werd ik gediagnostiseerd met allergische astma en moest luchtwegverwijderaars gaan gebruiken. Nu was het voor mij klaar. Het gevoel van ‘dan maar jeukende ogen’ bekroop mij en ik besloot te stoppen met alle medicatie. Ook dit bracht geen verlichting. Ik heb vele vormen van antihistamine gebruikt. De een hielp beter dan de ander en het bleef zoeken.

Lavendel Olie

Toen een vriend mij vertelde dat lavendel olie een natuurlijke antihistamine is was ik sceptisch. Zeer sceptisch. Maar met genoeg jeuk waagde ik mij wel aan de lavendel olie. Ik voelde verlichting die ik al geruime tijd niet kende, het leek te werken! De klachten werden stukken minder. Inmiddels gebruik ik de lavendel olie in combinatie met pepermunt olie en citroen olie. Deze drie olien zijn mijn grote vrienden geworden om fluitend het seizoen door te komen.

De lavendelolie is ontstekingsremmend en een natuurlijke antihistamine. Citroen heeft antiseptische eigenschappen en heeft het vermogen immunologische reacties die verband houden met rinitis te verlichten. Pepermunt heeft een sterk slinkende reactie op het slijmvlies, waardoor vrij ademhalen sterk wordt ondersteund.

Wil je zelf ondervinden of de combinatie van deze oliën jouw hooikoorts klachten te lijf kan gaan? Schrijf je in voor een gratis workshop voor jouw eigen persoonlijke ervaring!

2 gedachten over “Hooikoorts seizoen is aangebroken”

    1. Hallo Silke, je kunt deze 3 oliën op verschillende manieren toepassen, inwendig werkt het beste is mijn ervaring. Het is daarbij cruciaal dat je echt pure CPTG geteste oliën gebruikt. 2 druppels van elke olie in een lege capsule doen en deze innemen is een optie maar je kunt bijvoorbeeld ook 1 druppel lavendel tegen je gehemelte ‘drukken’ (met je duim) wanneer je direct verlichting wenst. Ik help je graag ontdekken wat voor jou (of je naaste) de beste manier kan zijn van toepassen, als je kan laten weten op welk nummer en wanneer ik je kan bellen dan doe ik dat graag. Vriendelijke groet, Richard

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *