Toepassing

Wanneer gebruik je welke toepassingsmethode?

Ieder mens is anders. En elk mens reageert op een andere manier. Wat voor de één tot ziekte kan leiden is voor de ander geen probleem. Met essentiële oliën is het net zo; wat bij de één werkt, doet bij de ander misschien helemaal niets. Daarom is het belangrijk om per individu te bekijken wat ons lichaam nodig heeft om te herstellen. Het gaat niet alleen om de keuze van de olie, maar ook om het moment van gebruik en om de toepassingsvorm. Er zijn meerdere combinaties van oliën geschikt voor elke uitdaging of aandoening. Er is niet één juiste manier, er zijn vaak meerdere mogelijkheden!

Huishoudelijke toepassingen

Essentiële oliën zijn niet alleen geschikt voor persoonlijk gebruik. Ze zijn ook heel goed toe te passen in het huishouden. Zo kunt u ze bijvoorbeeld ook gebruiken voor het reinigen van het wasgoed of voor het milieuvriendelijk schoonmaken van elk oppervlak in je huis.

Veilig gebruik van essentiële oliën

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor het hele gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom altijd eerst een gratis introductieklas bij ons om je voor te laten lichten. Je kan de data hiervoor vinden in onze agenda. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar: info@pureolienl.nl

Stop met het gebruiken van essentiële oliën bij irritatie of ongemakken van de huid, maag en luchtwegen en vraag ons om advies.

Als jij of je kind meer dan 5 ml van een essentiële olie binnengekregen heeft die niet geschikt is voor consumptie, contacteer dan de huisarts.
Wanneer je essentiële oliën toepast bij kinderen, breng dan eerst een kleine hoeveelheid olie aan om de gevoeligheid te testen van zowel de huid als van overige sensitiviteit. Breng geen essentiële oliën aan op de hand van je kind. Zo voorkom je dat je kind de olie naar de ogen en de mond kan verspreiden.

Zorg ervoor dat je alleen 100% pure essentiële oliën met een therapeutische kwaliteit gebruikt en volg altijd de instructies en waarschuwingen die op het etiket staan. Essentiële oliën mogen NIET in de ogen, in de gehoorgang of in open wonden worden gebruikt. Bij roodheid en irritatie van de huid verdun je onmiddellijk op de betreffende plek de essentiële olie met dōTERRA gefractioneerde kokosolie of met 100% zuivere olijfolie.